Zavařená červená řepa

Ingredience

1 kg červené řepy
900 ml vody
250 ml bílého vinného octa
80 g krystalového cukru
1 lžička soli
1 špetka badyánu
1 špetka kmínu
1 špetka fenyklu

Postup přípravy

1

Nejprve si umyjeme červenou řepu a důkladně ji očistíme. Řepu dáme vařit do vroucí vody. Vaříme do měkka, asi 60 minut.

2

Hotovou řepu necháme vychladnout, oloupeme ji a nakrájíme na kostičky.

3

V 900 ml vroucí vody necháme rozpustit sůl a cukr. Přidáme ocet, fenykl, kmín a anýz. Nálev necháme projít varem.

4

Připravíme si sklenice s řepou. Sklenice musí být čisté a nejlépe vyhřáté. Nálev necháme vychladnout a nalijeme ho do sklenic. Sklenice uzavřeme a sterilujeme 15 minut při teplotě 85 °C.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3