Recepty Hlavní jídla Ryby Zdravé grilování-pstruh s vůní vína

Ingredience

4 pstruzi (čerstvé vykuchaní)
2 hrsti petrželky (hladkolisté)
4 snítky tymiánu
4 stroužky česneku
100 g másla
200 ml bílého vína
3 citrony
1 lžička hrubé soli
10 ml olivového oleje
rukola
kukuřice
čerstvá červená paprika
cherry rajčata

Postup přípravy

1

Ryby důkladně očistíme a osušíme. Tymián a petržel nasekáme nahrubo, přidáme šťávu z jednoho citronu, sůl a nasekaný česnek. Směs promícháme a pstruhy naplníme.

2

Na rozehřátý gril vyskládáme pstruhy a zeleninu. Osolíme a pstruhy potíráme citrónem smíchaným s olivovým olejem a bílým vínem. Grilujeme zhruba 15 minut z každé strany.

3

Rybu podáváme vcelku s grilovanou zeleninkou a plátkem citronu, jako přílohu zvolíme chléb a bylinkové máslo. Dobrou a zdravou chuť!

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3