Tyto webové stránky již nejsou optimalizovány pro Mozilla 5.0.
Obsah webových stránek se nemusí zobrazovat správně nebo mohou být omezeny některé funkce.
Nejlepšího zážitku dosáhnete, když použijete jeden z následujících prohlížečů:
Máte-li doma tvrdý chléb, který ještě není plesnivý, určitě ho nevyhazujte. Raději ho nastrouhejte a schovejte do lednice. Až budete příště připravovat polévku, bude se vám hodit. Věřte nebo ne, právě pomocí něho lze polévku zahustit.
Pokud máte rádi různé zeleninové krémy, mouku vůbec nepotřebujete. K jejich přípravě vám stačí zeleninu rozmixovat a zahušťovat už není třeba, pokud tedy nedáte do polévky příliš mnoho vody. Potřebujete mít polévku hustější? Pak uvařte zeleninu společně s bramborou, která díky své škrobovitosti polévku zahustí zaručeně. Jestliže nemáte bramboru po ruce, můžete sáhnout i po bramborovém či kukuřičném škrobu.
Všechny tyto suroviny lze pro zahuštění polévky použít. Nasají vodu a díky tomu udělají polévku hustší. To, jakou z nich zvolíte, záleží na vašich chutích či na tom, co doma zrovna najdete. Objevujte nové chutě a zkuste postupně všechny!
Přímo určená namísto jíšky je hraška, což je vlastně hrachová mouka. Je ideální jako alternativa mouky hlavně proto, že neobsahuje lepek. Kromě použití do polévky se v ní dá i obalovat, přidat ji můžete i do guláše nebo do omáčky.
Využíváte také nějakou alternativu klasické mouky? Napište nám kterou!