Recepty Dětská jídla Hlavní jídla Bezlepkový mini quiche bez laktózy

Ingredience

2 hrnky mandlové mouky
½ lžičky soli
¾ lžičky prášku do pečiva
¾ hrnku kokosového oleje
lžíce vody
1 vejce
½ červené cibule (nasekané)
1 stroužek česneku
2 hrsti baby špenátu
½ hrnku sušených rajčat v oleji (pokrájených)
½ hrnku zelených oliv (nakrájených nadrobno)
4 vejce
2 lžičky mandlového mléka (nebo jiného rostlinného mléka)
čerstvé droždí

Popis


Postup přípravy

1

Předehřejte troubu na 200 stupňů a vyložte plech na muffiny silikonovými formičkami. Smíchejte mandlovou mouku, sůl a kypřící prášek.  Přidejte rozpuštěný kokosový olej, vodu a vejce.

2

Rukou vypracujte na vláčné a jemné těsto.

3

Pomocí těsta vytvořte v silikonových formičkách košíčky, které by měly mít okraje tlusté cca 0,5 cm. Spodky košíčků propíchejte párátkem a pečte v troubě přibližně 10 minut.

4

 Zatímco se těsto peče, v pánvi začněte opékat cibuli. Po pěti minutách přidejte česnek a chvíli restujte.

5

Poté přidejte špenát, ztlumte plamen a přimíchejte sušená rajčata a olivy.

6

V míse smíchejte vejce, droždí a mléko.

7

Upečené košíčky nejprve naplňte zeleninou a pak vaječnou směsí.

8

Vraťte zpět do trouby a pečte 30 minut nebo dokud nejsou vejce uvařená.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3