Bio zázvorové melasky

Ingredience

250 g celozrnné mouky (jemně mleté)
100 g třtinového cukru (Bio)
50 g melasy (třtinové)
90 g kokosového oleje (Bio)
1 vejce (Bio)
1 kávová lžička jedlé sody
2 kávové lžičky mletého zázvoru
½ kávové lžičky mleté skořice
½ kávové lžičky mletého hřebíčku
sůl

Postup přípravy

1

V míse nejdříve smícháme třtinový cukr a melasu s kokosovým olejem a vejcem. Poté po částech přidáme celozrnnou mouku, jedlou sodu, sůl a směs koření (zázvor, skořici a mletý hřebíček).

2

Ze vzniklé směsi vytvoříme pomocí lžíce kuličky o velikosti vlašského ořechu, které obalíme v třtinovém cukru.

3

Sušenky pečeme v předehřáté troubě na plechu vyloženém pečicím papírem 10 minut při teplotě 180 °C.

4

Po upečení necháme sušenky vychladnout přímo na plechu. Jsou dost křehké, ale postupně ztuhnou.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3