Recepty Hlavní jídla Těstoviny Boloňské špagety s restovanými liškami

Ingredience

špagety (vařené, dle množství osob)
1 cibule (větší)
300 g mletého masa míchaného
kečup (dle chuti)
máslo
250 g lišek obecných (ametystové, nálevkovité)
slunečnicový olej
eidam (na strouhání)
sójová omáčka
worcestrová omáčka
Koření (dle chuti)
sůl
mletý černý pepř
čerstvá bazalka
sušené oregano

Postup přípravy

1

Dáme vařit těstoviny do vroucí osolené vody. Mezitím si připravíme omáčku: na oleji zpěníme dozlatova jemně nakrájenou cibuli, pak přidáme mleté maso, osolíme, opepříme, zastříkneme sojovou a worchesterovou omáčkou a restujeme dozlatova... následně zakápneme kečupem podle chuti, přidáme koření a můžeme lehce zalít kapkou vodou a ještě cca 5 minut podusíme doměkka. Na druhé pánvi si připravíme lišky: do rozpuštěného másla vsypeme očištěné a na malé kousky nakrájené lišky obecné, osolíme, maličko podlijeme vodou a dusíme 20-25 min. do změknutí a mírného osmažení dozlatova.. podle potřeby doléváme vodou... Uvařené těstoviny slijeme, necháme odkapat, naservírujeme na talíř a přelijeme boloňskou omáčkou z mletého masa. Navrch přidáme orestované lišky na másle a posypeme strouhaným sýrem. Můžeme servírovat na listech ledového salátu zdobné oblíbenou zeleninou...

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3