Recepty Dětská jídla Hlavní jídla Bramborový salát s jablkem

Ingredience

kg brambor (typu A)
340 g majonézy
330 g zeleninové směsi
200 g nakládaného hrášku (jemného)
4 vejce (vařená, natvrdo)
1 cibule
1 jablko (střední)
2 okurky (větší sterilované)
1 lžíce plnotučné hořčice
mletý černý pepř
sůl
jablečný ocet

Postup přípravy

1

Brambory omyjte a uvařte ve slupce. Pak je sceďte, nechte vychladnout, oloupejte a nakrájejte na kostičky do větší mísy.

2

Přidejte nadrobno nakrájenou cibuli a okurky, nastrouhaná vejce a jablko.

3

Zeleninovou směs i hrášek sceďte a rovněž přidejte do mísy, stejně jako hořčici a majonézu.

4

Pečlivě promíchejte a dochuťte pepřem, popřípadě jablečným octem a lehce solí.

5

Nechte rozležet do druhého dne a pak dle chuti dosolte.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3