Recepty Hlavní jídla Ryby Brambory na grilu zapečené s cibulí a kousky bílé ryby

Ingredience

500 g brambor (typu A)
4 filety z mořského vlka (nebo tresky)
4 lžíce hladké mouky (na obalení ryby)
4 stroužky česneku
6 šalotek
čerstvý tymián
4 lžíce olivového oleje
150 g čedaru
sůl
mletý černý pepř

Popis

Tip: Čedar můžete nahradit i eidamem nebo parmazánem.

Postup přípravy

1

Umyté brambory i se slupkou nakrájejte na měsíčky nebo kolečka. Dejte je do grilovacího tácku nebo plecháčku.

2

Přidejte nakrájené a v mouce obalené filety ryby.

3

Přidejte celé stroužky lehce podrceného česneku, na plátky nakrájenou šalotku.

4

Osolte, opepřete, přidejte tymián a zakapejte olivovým olejem.

5

Přikryjte alobalem a grilujte 20 minut. Podle potřeby promíchejte.

6

Zasypte nastrouhaným sýrem a nechte ještě zapéct, asi 8 minut.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3