Recepty Polévky Česneková polévka s opečenou houstičkou

Ingredience

1 cibule
1 l hovězího bujónu
1 hlávka česneku
1 lžíce vepřového sádla
1 lžíce slunečnicového oleje
2 brambory
2 housky
sůl
mletý černý pepř
celý kmín
majoránka

Popis

TIP 1: Nastouhejte tvrdý sýr a vylepšete si jím polévku.

TIP 2: Ušetřete si práci s vývarem a použijte rychlejší variantu v podobě bujónu. Stačí ho zalít horkou vodou!

Postup přípravy

1

Cibuli nakrájíme nadrobno, česnek utřeme. Na pánvi si rozehřejeme sádlo a cibuli i česnek na něm osmahneme. Přilijeme vývar, přidáme očištěné a na kostky nakrájené brambory a kmín. Osolíme a opepříme a vaříme 15 minut.

2

Když jsou brambory měkké, přidáme majoránku.

3

Housku pokrájíme na kostičky a osmažíme na oleji.

4

Česnekovou polévku posypeme osmaženou houskou až na talíři.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3