Recepty Hlavní jídla S masem Chilli con carne

Ingredience

1 lžička slunečnicového oleje
2 cibule
2 čerstvé červené papriky
2 stroužky česneku
1 lžička drceného chilli (mletého)
1 lžíce mleté papriky
½ lžíce římského kmínu mletého
500 g mletého hovězího masa
300 ml hovězího bujónu
400 g konzervovaných rajčat
400 g červených fazolí (sterilovaných)
5 kostek hořké čokolády
1 špetka soli
1 špetka pepře

Postup přípravy

1

Nakrájejte cibuli na kostičky. Papriku rozpulte, zbavte jádřince, opláchněte a nasekejte na kostky. Nakonec oloupejte a nakrájejte česnek.

2

Do velké pánve vlijte olej. Do rozehřátého oleje vhoďte cibuli a za pravidelného míchání ji smažte. Měla by změknout a zesklovatět.

3

Přisypte česnek, kostičky papriky, chilli, sladkou papriku a kmín. Míchejte a smažte, dokud se všechny vůně pěkně nepromísí.

4

Dále na pánvi orestujte maso. Udržujte střední plamen, protože maso by mělo být dokřupava usmažené, nikoli dušené. Pokud byste ho ale smažili příliš zprudka, hrozí, že česnek zhořkne a přichytí se ke koření.

5

Jakmile je maso orestované, přilijte do pánve vývar a přidejte konzervovaná rajčata.

6

Přisypte majoránku, sůl a pepř, kostičky čokolády. Vše nechte za občasného promíchání pod pokličkou vařit asi 30 minut.

7

Nakonec přidejte fazole. S pomocí cedníku je slijte a přidejte do pánve. Znovu pokrm přiveďte k varu a nechte fazole prohřát.

8

Jestli se vám omáčka zdá příliš hustá, přilijte trochu vody. Ochutnejte a podle potřeby dokořeňte.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3