Recepty Hlavní jídla S masem Cibulový quiche z listového těsta se slaninou a cheddarem

Ingredience

1 listové těsto
5 cibulí
100 g anglické slaniny
150 ml smetany na vaření
100 g čedaru (na dozdobení)
1 lžička sušeného oregana
3 lžíce slunečnicového oleje (na vytření formy)

Popis

TIP 1: Pokud někde nevystačí těsto, můžete přidat kousek z odkrojené části.

TIP 2: Náplň quiche obměňujte dle chuti - vyzkoušejte třeba bezmasý nebo špenátový.

Postup přípravy

1

Na pánvi si rozehřejeme olej a přidáme cibule nakrájené na kolečka a orestujeme.

2

Listové těsto rozprostřeme a vykrojíme podle tvaru formy, kterou poté vymažeme olejem.

3

Těsto přidáme do formy a vytvarujeme.

4

Slaninu nakrájíme na menší kousky, přidáme k cibuli a vše zalijeme smetanou. Poté přidáme strouhaný cheddar a necháme povařit.

5

Těsto několikrát propíchneme vidličkou, na které navršíme cibulovou směs a rozprostřeme.

6

Vše zalijeme rozšlehanými vajíčky ochucenými sušeným oreganem. Nakonec přidáme ještě trošku strouhaného cheddaru a necháme dozlatova péct ve vyhřáté troubě na 180 °C asi 30 minut.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3