Čokoládový fondant s ovocným cukrem

Ingredience

2 vejce

2 žloutky

60 g ovocného cukru

110 g másla

100 g čokolády s vysokým obsahem kakaa pro diabetiky

2 lžíce hladké mouky

máslo na vymazání

kakao na vysypání

Popis

TIP: Po upečení nechte fondant ještě chvíli ve formě odstát. Servírujte ho posléze na talíři s vanilkovou zmrzlinou a dozdobte dle fantazie.

Postup přípravy

1

Troubu si předehřejeme na 210 °C. Formičky na fondant si vymažeme máslem a vysypeme kakaem, aby nám šel dezert dobře vyklopit.

2

Máslo s čokoládou si rozpustíme ve vodní lázni. Voda by neměla příliš vřít. Vejce se žloutky a cukrem si ušleháme do pěny.

3

Když je čokoláda rozpuštěná, tak ji vmícháme do vaječné pěny spolu s hladkou moukou.

4

Těsto naplníme do 3/4 formičky a dáme péct na 7 minut do trouby.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Prohlédněte si letáky a katalogy


1 / 8

Recepty podle Vaší chuti

A jéje! Žádné výsledky Prosím, změňte kategorii.
2 3 4