Recepty Hlavní jídla S masem Costolette di maiale con gelatina di vino (vepřová žebírka s omáčkou z vinné želatiny)

Ingredience

500 g vepřových žeber
3 rajčata
1 vinná želatina
1 sklenice červeného vína (dobrého)
1 hrst žampionů
2 lžíce olivového oleje
1 dcl zeleninového bujónu
½ hrsti čerstvého rozmarýnu (bebo sušeného)

Postup přípravy

1

Vepřová žebírka omyjeme a nakrájíme na kousky.

2

Osolíme je, opepříme a vložíme na pánev.

3

Zalijeme je olivovým olejem a posypeme romarýnem.

4

Trochu je osmahneme a zalijeme vínem, které necháme vypařit.

5

Jakmile jsou dozlatova opečené, dáme jednotlivá žebra stranou a nejlépe přikryjeme alobalem, aby příliš nevystydly.

6

V pánvi, kde nám zůstala omáčka z masa opečeme houby, trochu je osolíme a opepříme.

7

Potom je zalijeme vývarem, přidáme želatinku a všechno pěkně promícháme, aby se želatinka rozpustila.

8

Přidáme rajčata nakrájená na menší kousky.

9

Přiklopíme pokličkou a necháme cca 10-15 minut dusit dokud nám nevznikne hustá omáčka.

10

Omáčku případně dochutíme, jinak můžeme podávat!

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3