Recepty Hlavní jídla S masem Domácí kebab z kuřecího masa provoněný bylinkami

Ingredience

1 šalotka
4 kuřecí prsa
1 lžička římského kmínu mletého
1 citron (lžička šťávy)
2 stroužky česneku
1 lžíce másla
1 lžíce olivového oleje
1 hrst čerstvého koriandru
1 hrst petrželky
slunečnicový olej
sůl
mletý černý pepř

Popis

TIP: Hotový kebab podáváme s tortillou, omáčkou a zeleninou.

Postup přípravy

1

Kuřecí maso nameleme najemno nejlépe dvakrát, aby se nám s ním dobře pracovalo.

2

Šalotku nakrájíme nadrobno a necháme zesklovatět na rozehřátém másle a olivovém oleji. Šalotku krátce restujeme.

3

K hotovému základu přidáme na drobno nakrájený česnek, kmín a zamícháme. Ještě chvíli restujeme a poté odstavíme. Směs necháme vychladnout.

4

Všechny bylinky nakrájíme nadrobno. Mleté kuřecí maso smícháme s restovanou vychladlou směsí, přidáme bylinky a citronovou šťávu. Ochutíme solí a pepřem.

5

Ze směsi tvarujeme šišky masa, které napíchneme na špejli a ještě přimáčkneme, aby dobře držely. Maso grilujeme 4 minuty z každé strany.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3