Tyto webové stránky již nejsou optimalizovány pro Mozilla 5.0.
Obsah webových stránek se nemusí zobrazovat správně nebo mohou být omezeny některé funkce.
Nejlepšího zážitku dosáhnete, když použijete jeden z následujících prohlížečů:
„Přimět děti a mladé lidi konzumovat ryby nebývá vůbec snadné – rybí prsty jsou snad jedinou výjimkou. Ty doma připravené představují jednoznačně lepší variantu než kupované polotovary, u kterých hrozí, že nebudou obsahovat deklarované množství masa. Výrobci navíc mnohdy používají přídavné látky včetně zvýrazňovačů chutí, jejichž konzumace dětmi je nevhodná. Maso z mořských ryb je přitom zdravé, obsahuje kromě vitamínů a omega 3 mastných kyselin také plnohodnotné bílkoviny a jód, které jsou pro správný vývoj dětí důležité. Pokud budete rybí prsty smažit, olej rozhodně nepřepalujte, nesmí se vám z něj kouřit. Usmažené prsty by měly mít zlatavou barvu, určitě nedávejte dětem přepálené kousky. Před samotným servírováním nechte olej okapat na ubrousku a servírujte s citronem,“ doporučuje odbornice na zdravou výživu Zuzana Pavelková Šafářová.
Podusíme filety.
Rozebereme maso na kousky a odstraníme kůstky.
Maso smícháme s rozdrcenými ovesnými vločkami.
Přidáme vejce, sůl a šťávu z citronu.
Uděláme hustou směs a necháme 15 minut v chladu.
Ze směsi vytvarujeme rybí prsty.
Rybí prsty obalíme v mouce, ve vajíčku a ve strouhance. Poté je osmažíme a můžeme podávat, ideálně s bramborovou kaší.