Recepty Dezerty Nepečené Domácí tvarohové nanuky s čokoládovou polevou a zdobením

Ingredience

300 g plnotučného tvarohu
300 ml smetany ke šlehání (40%)
2 sáčky vanilkového cukru (BIO)
1 limetka (šťáva z poloviny)
1 citron (1 lžíce šťávy)
Čokoládová poleva
1 tabulka hořké čokolády (se 70% obsahem kakaa)
Zdobení
strouhaný kokos
arašídy

Postup přípravy

1

Nejprve si připravíme šlehačku. Smetanu nalijeme do čisté misky a vyšleháme pevnou šlehačku.

2

V druhé misce smícháme tvaroh, vanilkový cukr a šťávu z limetky i citronu.

3

K tvarohu přidáme šlehačku a zamícháme.

4

Do připravených formiček na nanuk vložíme směs, do nich zapíchneme špejle a formičky uložíme do mrazáků. Nanuky tam necháme minimálně 8 hodin.

5

Po 8 hodinách mrazení nanuků si připravíme sypání a čokoládu. Čokoládu rozpustíme ve vodní lázni a nesolené arašídy rozdrtíme.

6

Do čokolády namočíme nanuky a ihned je sypeme oříšky nebo kokosem. Čokoláda na zmrzlém nanuku hned tuhne, takže je potřeba pracovat rychle.

7

Nanuky hned podáváme nebo dáme do mrazáku.

8

TIP: Použijte i jiné sypání, například drcené sušené ovoce nebo kousky bílé čokolády.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3