Tyto webové stránky již nejsou optimalizovány pro Mozilla 5.0.
Obsah webových stránek se nemusí zobrazovat správně nebo mohou být omezeny některé funkce.
Nejlepšího zážitku dosáhnete, když použijete jeden z následujících prohlížečů:
Nejprve si rozpálíme olivový olej, na kterém necháme zesklovatět cibulku (kdo má rád může přidat i česnek). Jakmile je cibulka hotová stáhneme oheň a pustíme se do krájení dýně. Já mívám většinou dýni ze zahrádky, takže je čerstvá a má měkkou slupku. Pokud ale máte starší z obchodu, bude lepší ji oloupat, protože slupka by se nerozvařila. Na kostičky nakrájenou dýni přidáme k cibulce a chvilku ji restujeme, poté vše zalijeme vodou, přidáme sůl a chilli a necháme asi 30 min vařit, dokud dýně nebude měkká. Jakmile se dýně uvaří, celou polévku rozmixujeme do hladka, zjemníme troškou smetany a můžeme podávat třeba s křupavou banketkou.