Recepty Hlavní jídla S masem Grilované cibule plněné mletým masem

Ingredience

12 cibulí (větších)
500 g mletého masa míchaného
1 vejce
250 g kyselých okurek
šalvěj (čerstvá)
150 g eidamu (40%)
100 ml suchého bílého vína
50 g másla
strouhanka
sůl
mletý černý pepř

Postup přípravy

1

Cibule v horní čtvrtině odkrojte od natí.

2

Pomocí lžíce cibule vydlabejte tak, aby zůstaly ideálně první dvě vrstvy.

3

Připravte náplň: Smíchejte mleté maso, vejce, nadrobno nasekané okurky, nasekanou šalvěj a nastrouhaný sýr.

4

Přidejte 50 ml bílého vína a dochuťte solí a pepřem.

5

Vše promíchejte a vzniklou směsí naplňte připravené cibule.

6

Na másle orestujte strouhanku a posypte jí masovou směs.

7

Cibule grilujte asi 15 minut dozlatova. Pokud vám zůstaly i vrchní části cibulí, pak je přiklopte.

8

Zbylou cibulku ogrilujte na tálu se solí a pepřem, podlijte ji zbylým bílým vínem.

9

Hotové cibulky podávejte s ochucenou cibulí.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3