Recepty Hlavní jídla Grilované houbové špízy

Ingredience

1 kg žampionů (nebo jiných hub hřibovitého tvaru)
2 lžíce balzamikového octa
1 lžička sójové omáčky
3 stroužky česneku
½ lžičky tymiánu
sůl
špejle s hrotem (nebo grilovací jehlice na napichování)
mletý černý pepř

Postup přípravy

1

Připravíme si marinádu: Očištěný česnek prolisujeme do mísy, přidáme k němu balsamiko, sójovou omáčku a nadrobno nasekaný tymián. Přidáme trochu soli a pepře.

2

Očištěné houby nakrájíme na asi centimetr silné plátky.

3

Houby namočíme do připravené marinády na 30 minut.

4

Marinované houby napichujeme na špejle nebo grilovací jehlice.

5

Opékáme asi 2 - 3 minuty z každé strany. Tip: Podávejte jako přílohu ke grilovanému masu.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3