Tyto webové stránky již nejsou optimalizovány pro Mozilla 5.0.
Obsah webových stránek se nemusí zobrazovat správně nebo mohou být omezeny některé funkce.
Nejlepšího zážitku dosáhnete, když použijete jeden z následujících prohlížečů:
Co si myslí o receptu odbornice na zdravou výživu Zuzana Pavelková Šafářová? „Mango se nekonzumuje jen jako čerstvé ovoce, ale výborně ho lze využít i v teplé kuchyni. V Asii se nejčastěji používá do salátů ale také do různých omáček typu curry. Také grilované či pečené mango ve spojení s lososem je velice dobré a můžete takto vykouzlit vynikající pokrm s nádechem exotiky. Navíc bude po nutriční stránce vyvážený a nabitý cennými látkami, které z něj vytvoří doslova protirakovinnou bombu – vždyť obsahuje cenné antioxidanty v podobě vitamínů C, a A a barviv, a také vitamíny řady B, které ochrání v zimním období před nejrůznějšími nemocemi. Pravidelnou konzumací zdravých jídel s mangem získáte štíhlou linii, prospějete svému srdci a mnohem lépe vám bude fungovat paměť.“
Překrojíme mango napůl, oloupeme a nakrájíme ho na kostky.
Poté na kostky nakrájíme omytého a osušeného lososa.
Napíchneme lososa a mango na špízy.
Necháme rozpustit máslo. V misce ho smícháme s medem a pomerančovou šťávou. Touto marinádou potřeme špízy a dokořeníme.
Předehřejeme troubu na 190 °C a pečeme špízy asi 25 minut. Během pečení je občas potřeme zbytky marinády. Podáváme s rukolovorajčatovým salátem.
Rukolu a rajčata omyjeme. Rajčata nakrájíme na půlky, promícháme s rukolou, zakápneme olivovým olejem, citronovou šťávou a jemně osolíme.