Recepty Hlavní jídla Grilovaný okoun s pečenými bramborami

Ingredience

1 kg raných brambor
4 filety z mořského okouna
1 citron
sůl
mletý černý pepř
slunečnicový olej

Popis

TIP: Grilovaného okouna podáváme s dušenou zeleninou.

Postup přípravy

1

Okouna očistíme a filety nakrájíme na menší kousky. Všechny je osolíme a podle chuti opepříme.

2

Než začneme okouna grilovat, pokapeme ho olivovým olejem a citronovou šťávou. Rybu necháme odležet.

3

Brambory pečlivě očistíme a nakrájíme na měsíčky. Podle chuti je osolíme. Brambory dáme péct do předehřáté trouby na 190 °C. Pečeme dozlatova.

4

Kousky okouna grilujeme ze všech stran asi 5 až 10 minut.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3