Recepty Hlavní jídla Ryby Grilovaný pstruh s rajčaty, pomeranči a salsou z černého rybízu, podávaný s pečenými brambory

Ingredience

Pstruh:
2 pstruzi
150 g cherry rajčat
2 pomeranče
1 lžíce limetkové šťávy
1 lžička medu
50 g černých rybízů
1 lžička mletého zázvoru
1 špetka soli
1 špetka pepře
1 lžíce olivového oleje
70 g másla
1 stroužek česneku
Brambory:
500 g brambor (nových)
4 stroužky česneku (černého)
4 lžíce slunečnicového oleje
1 špetka soli
1 špetka pepře
1 lžíce vinného octa
1 lžíce čerstvé pažitky (nasekané)
1 lžička estragonu
1 hrst čerstvé pažitky (nasekané)

Postup přípravy

1

V misce smícháme umytá a nakrájená cherry rajčátka, olej, kůru z jednoho pomeranče, limetkovou šťávu, med, černý rybíz, zázvor, rozehřáté máslo a prolisovaný česnek, sůl, pepř. Směsí naplníme pstruhy zevnitř. Přidáme tam i na plátky nakrájený pomeranč. Zvenku rybu potřeme olivovým olejem, osolíme a ochutíme kořením.

2

Takto přibarveného pstruha vložíme do grilovací mřížky na ryby a grilujeme 10 minut z každé strany.

3

Brambory uvaříme do měkka v osolené vodě. Scedíme. Černý česnek očistíme, prolisujeme a smícháme s dvěma polévkovými lžícemi oleje, solí, pepřem, octem, pažitkou a estragonem. Uvařené brambory pokapeme olivovým olejem a grilujeme ještě 5 minut, dokud nebudou křupavé. Grilované brambory smícháme s česnekovou směsí, přidáme pažitku a servírujeme se pstruhem.

TIP: Brambory můžete ještě dozdobit květy pažitky.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3