Tyto webové stránky již nejsou optimalizovány pro Mozilla 5.0.
Obsah webových stránek se nemusí zobrazovat správně nebo mohou být omezeny některé funkce.
Nejlepšího zážitku dosáhnete, když použijete jeden z následujících prohlížečů:
TIP: Pokud nemáte četsvá rajčata, můžete použít i loupaná v konzervě.
Nejprve si uvaříme rýži podle návodu na obalu. Mezitím, co se rýže vaří, si připravíme rajčata. Důkladně je omyjeme a osušíme, poté je nakrájíme na drobno a zprudka je osmažíme na oleji.
Přidáme sůl, pepř a nakonec i uvařenou rýži. Vše promícháme a společně prohřejeme.
Tvarujeme kuličky, které zdobíme olivami pokrájenými na drobno. Pokládáme je tak, aby nám vznikl obličej a jemně zamáčkneme. Nakonec do kuliček opatrně zapíchneme kousek řapíkatého celeru, který má imitovat dýňovou stopku, společně s lístečkem petrželky.