Tyto webové stránky již nejsou optimalizovány pro Mozilla 5.0.
Obsah webových stránek se nemusí zobrazovat správně nebo mohou být omezeny některé funkce.
Nejlepšího zážitku dosáhnete, když použijete jeden z následujících prohlížečů:
Z mléka si odlijeme asi 100 ml a dáme jej lehce ohřát. Mléko musí být vlažné, ne horké. V mléku rozmícháme droždí a necháme vzejít kvásek.
Mouku prosejeme, smícháme ji s olejem, solí a bílky. Nakonec přidáme vzešlý kvásek a vypracujeme těsto.
Těsto přikryjeme utěrkou a uložíme jej na teplé místo. Necháme ho 1 hodinu a 30 minut kynout.
Z vykynutého těsta vypracujeme menší bochánky, které uložíme na pečicí papír a necháme je ještě dalších 15 minut kynout. Bochánky potřeme žloutkem a posypeme slunečnicovými semínky.
Předehřejeme si troubu na 170 °C a housky pečeme asi 15 minut dozlatova.