Recepty Polévky Hovězí gulášová polévka se zeleninou

Ingredience

500 g hovězího krku
400 g loupaných rajčat (se šťávou)
1 cibule (velká)
3 stroužky česneku (stroužky)
2 mrkve
3 řapíkaté celery (stonky)
4 brambory (střední)
2 bobkové listy
2 lžíce olivového oleje
1 lžíce soli
1 lžíce gulášové koření
majoránka
mletá paprika
mletý kmín

Postup přípravy

1

Maso nakrájíme na kostky o velikosti 2 cm. Cibuli a česnek očistíme a nakrájíme na malé kousky. Očistíme a nakrájíme mrkev, celer a brambory.

2

V hrnci rozehřejeme olej a opečeme na něm maso. Maso vyjmeme a odložíme stranou.

3

Do hrnce vložíme cibuli, osmažíme ji, přidáme česnek, mrkev a brambory a restujeme přibližně 3 minuty.

4

Přidáme rajčata se šťávou, maso, sůl, koření a zalijeme vodou.

5

Při občasném míchání přivedeme k varu, potom snížíme teplotu o polovinu a vaříme dál po dobu alespoň 30 minut, dokud maso a zelenina nezměknou.

6

Podáváme s čerstvým chlebem.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3