Tyto webové stránky již nejsou optimalizovány pro Mozilla 5.0.
Obsah webových stránek se nemusí zobrazovat správně nebo mohou být omezeny některé funkce.
Nejlepšího zážitku dosáhnete, když použijete jeden z následujících prohlížečů:
TIP: Sýr Gruyére můžete nahradit jakýmkoliv jiným tvrdým sýrem dle chuti!
TIP 2: Ušetřete si práci s vývarem a použijte rychlejší variantu v podobě bujónu. Stačí ho zalít horkou vodou!
Cibuli nakrájíme na srpky, v hrnci si rozehřejeme máslo, přidáme cibuli a orestujeme.
Cibuli poprášíme lžící hladké mouky a opět krátce orestujeme. Přilijeme bílé víno a vaříme asi 2 minuty, osolíme, opepříme a přilijeme vývar. Pod pokličkou vaříme ideálně 1 hodinu.
Bagetku nakrájíme na proužky, vyskládáme na plech vyložený pečicím papírem a poklademe plátky sýru Gruyére. Zapečeme v troubě do křupava.
Cibulačku servírujeme horkou, přidáme křupavé bagety a posypeme nahrubo nasekanou petrželovou natí.