Recepty Dezerty Pečené Ideální dezert na Valentýna – koláč od srdce

Ingredience

Srdce:
2 vejce
110 g moučkového cukru
200 g hladké mouky
125 g másla
1 lžička prášku do pečiva
červené tekuté barvivo
Koláč:
300 g hladké mouky
3 vejce
150 g másla
150 g moučkového cukru
1 lžíce prášku do pečiva

Postup přípravy

1

Srdce: Ušleháme máslo s cukrem do pěny.

2

Přidáme vejce, mouku, prášek do pečiva a pořádně promícháme.

3

Přidáme potravinářské barvivo a promícháme.

4

Těsto přelijeme do menšího pekáče. Předehřejeme troubu na 180 °C a pečeme 20 minut. Necháme vychladnout.

5

Z upečeného těsta vykrojíme srdíčka. Dvě z nich si necháme stranou na zdobení.

6

Koláč: Opět ušleháme těsto jako v předchozím případě.

7

Vymažeme formu na koláč a vysypeme moukou. Přelijeme do ní část bílého těsta.

8

Vyskládáme formu srdíčky pěkně vedle sebe a na střed.

9

Zalijeme zbytkem těsta. Pečeme na 160 °C asi 40 minut. Tip: Nakonec ozdobíme dvěma srdíčky, co jsme si dali stranou.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3