Recepty Dětská jídla Hlavní jídla Italské rizoto s vínem, hráškem, houbami a parmazánem

Ingredience

350 g kulatozrnné rýže

2 stonky řapíkatého celeru

200 ml bílého vína

100 g hub

150 g mraženého zeleného hrášku

1 cibule

1 stroužek česneku

50 g strouhaného parmazánu

400 ml zeleninového vývaru

kousek másla

špetka soli

špetka pepře

Postup přípravy

1

Na másle orestujte nadrobno nasekanou cibuli a česnek.

2

Přidejte rýži a zalijte bílým vínem, za stálého míchání zredukujte.

3

Přidejte řapíkatý celer nakrájený na kolečka a houby, sůl a pepř.

4

Podlijte vývarem a vařte rýži do změknutí, asi 20 minut. V průběhu vaření ještě podlévejte dalším vývarem dle potřeby.

5

Ke konci přidejte hrášek. Nakonec vmíchejte nastrouhaný parmazán.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Prohlédněte si letáky a katalogy


1 / 8

Recepty podle Vaší chuti

A jéje! Žádné výsledky Prosím, změňte kategorii.
2 3 4