Recepty Dětská jídla Hlavní jídla Italské rizoto s vínem, hráškem, houbami a parmazánem

Ingredience

350 g rýže Arborio
2 řapíkaté celery (stonky)
200 ml bílého vína
100 g žampionů
150 g mraženého zeleného hrášku
1 cibule
1 stroužek česneku
50 g strouhaného parmazánu
400 ml zeleninového bujónu
máslo
1 špetka soli
1 špetka pepře

Postup přípravy

1

Na másle orestujte nadrobno nasekanou cibuli a česnek.

2

Přidejte rýži a zalijte bílým vínem, za stálého míchání zredukujte.

3

Přidejte řapíkatý celer nakrájený na kolečka a houby, sůl a pepř.

4

Podlijte vývarem a vařte rýži do změknutí, asi 20 minut. V průběhu vaření ještě podlévejte dalším vývarem dle potřeby.

5

Ke konci přidejte hrášek. Nakonec vmíchejte nastrouhaný parmazán.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3