Jablečný závin

Ingredience

300 g hladké špaldové mouky
80 g másla
120 ml vody (vlažné)
jablka
vlašské ořechy
ovesné vločky jemné
mletá skořice
vejce (na potření)

Postup přípravy

1

Do velké mísy dáme špaldovou mouku s máslem a postupně přilijeme vlažnou vodu. Všechny suroviny musí mít pokojovou teplotu. Přidáme trošku skořice a v míse zpracujeme hladké těsto, které necháme 30 min. odpočinout při pokojové teplotě.

2

Jablka nakrájíme na menší kostky nebo nastrouháme, promícháme se skořicí, vločkami a nasekanými ořechy.

3

Těsto rozválíme, naplníme a vytvoříme závin. Jakmile bude těsto křehčí, opatrně jej přeneseme na plech. Potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme v troubě při 170 st. asi půl hodiny.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3