Recepty Dezerty Pečené Jablkovo-hruškový quinoa dezert bez lepku

Ingredience

1 hrnek quinoy (v suchém stavu)
2 vejce
2 jablka (oloupaná a nasrouhaná nahrudo)
1 hruška (oloupaná a nastrouhaná nahrubo)
1 lžička mleté skořice
½ lžičky mletého muškátového oříšku
¼ hrnku rozinek
2 hrnky sójového mléka (případně vanilkového)
2 lžíce medu
½ hrnku mandlových plátků
máslo (na vymazání)

Postup přípravy

1

V misce si smícháme suchou quinou s kořením. Poté ji nasypeme do máslem vymazané formy.

2

Tuto spodní vrstvu poklademe nastrouhaným ovocem a rozinkami.

3

Ve stejné misce smícháme vejce, mléko, med a metličkou vše rozšleháme. Touto směsí zalijeme quinou i ovoce a lehce promícháme, aby se tekutá vrstva vsákla.

4

Na závěr vše posypeme nasekanými mandlemi. Pečeme ve vyhřáté troubě na 180 stupňů cca 45 minut.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3