Tyto webové stránky již nejsou optimalizovány pro Mozilla 5.0.
Obsah webových stránek se nemusí zobrazovat správně nebo mohou být omezeny některé funkce.
Nejlepšího zážitku dosáhnete, když použijete jeden z následujících prohlížečů:
TIP: Nedaří se vám bábovku vyklopit z formy? Pomůže vám namočená utěrka, kterou stačí přikrýt bábovku asi na dvě minuty.
Připravíme si nejprve jahody. Jahody očistíme a nakrájíme na kostky.
Máslo necháme změknout. Máslo, cukr a vajíčka vyšleháme pomocí mixéru. Přidáme mouku, prášek do pečiva, vanilkový cukr a citronovou šťávu.
Znovu vyšleháme do hladkého těsta. Těsto by mělo mít řidší konzistenci. Pokud je příliš husté, přidáme trochu mléka. Nakonec do těsta vmícháme nakrájené jahody.
Připravíme si troubu a formu na bábovku. Troubu předehřejeme na 180 °C. Formu vymažeme máslem a nalijeme do ni připravené těsto.
Bábovku pečeme asi 40 minut. To, že je hotové, poznáme snadno pomocí špejle, kterou stačí do bábovky zapíchnout. Hotovou bábovku vyklopíme z formy a můžeme podávat.