Tyto webové stránky již nejsou optimalizovány pro Mozilla 5.0.
Obsah webových stránek se nemusí zobrazovat správně nebo mohou být omezeny některé funkce.
Nejlepšího zážitku dosáhnete, když použijete jeden z následujících prohlížečů:
Tip: Hotové jidášky můžete posypat sezamovými semínky.
Do mléka rozdrobte droždí, přidejte cukr a nechte na teplém místě vzejít kvásek.
V míse smíchejte obě mouky se solí, rozehřátým máslem (pozor, nesmí být horké) a žloutkem. Nakonec vmíchejte vzešlý kvásek.
Vypracujte těsto. Přikryjte jej potravinářskou fólií nebo čistou utěrkou a nechte v teple alespoň 40 minut kynout. Zdvojnásobí svůj objem.
Těsto rozdělte na 20 stejně velkých dílů. Vyválejte z nich delší prameny a smotejte je do uzlu.
Uzly dejte na plech vyložený pečicím papírem. Nechte je ještě 20 minut kynout v teple.
Uzly potřete rozšlehaným vejcem a pečte v předehřáté troubě při 160 °C dozlatova, asi 15 až 20 minut.
Horké jidášky potřete medem.