Recepty Hlavní jídla S masem Králík pečený na víně se zeleninou

Ingredience

1 ks králičího stehna
2 dcl bílého vína
1 lžíce hladké mouky
2 ks cibule
bobkový list
1 chilli paprička
1 mrkev (menší)
10 černých oliv
mletý černý pepř
sůl
nové koření
slunečnicový olej
máslo

Postup přípravy

1

Králíka očistíme a naporcujeme. Ochutíme solí a pepřem.

2

Cibuli nakrájíme na jemno a osmažíme na oleji. Přidáme strouhanou mrkev, nasekanou chilli papričku a vše orestujeme na oleji.

3

K zelenině přidáme králíka, osmažíme jej ze všech stran a zasypeme moukou.

4

Lehce osolíme a opepříme, vložíme dva bobkové listy, nakrájené olivy a několik kuliček nového koření. Vše přendáme do pekáčku.

5

Pečeme v troubě na 180 °C a podle potřeby podléváme vínem. Omáčku zjemníme kouskem másla.

6

Hotového králíka na víně podáváme s nasekanou petrželkou.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3