Recepty Hlavní jídla S masem Kuřecí kapsa se sýrem a špenátem

Ingredience

4 ks kuřecích prsou
50 g balkánského sýra
50 g eidamu
250 g čerstvých špenátových listů
2 stroužky česneku
200 ml bílého vína
1 hrst mandlových plátků
slunečnicový olej
mletý černý pepř
sůl

Postup přípravy

1

Kuřecí prsa omyjte a osušte. Střed prořízněte tak, aby vznikla uvnitř kapsa.

2

Maso osolte a opepřete ze všech stran, i uvnitř kapsy. Dovnitř vetřete prolisovaný česnek.

3

Špenát vsypte do cedníku a spařte ho vroucí vodou.

4

Balkánský sýr a eidam nastrouhejte a smíchejte dohromady.

5

Sýrem vyložte vzniklou kapsu a přidejte i špenát a plátky mandlí. Pokud budou suroviny špatně držet uvnitř, můžete kapsu zpevnit pomocí párátka.

6

Na pánvi rozehřejte olej a pomalu v něm smažte kuře kůží dolů.

7

Až bude kůže zlatavá a křupavá, kuřecí prsa otočte. Poté pár minut restujte.

8

Podlijte maso vínem, přiklopte a nechte asi 15 minut dusit. V případě potřeby ještě podlijte vodou.

9

Kuřecí kapsy podávejte s opečenými bramborami.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3