Kuřecí prsa jsou tím nejdietnějším kouskem z celého kuřete. Jejich příprava je jednoduchá, mají však sklony k vysušení. Pokud je ale naplníte, zůstanou krásně šťavnatá. Náplň můžete různě obměňovat. Kombinaci špenátu s balkánským sýrem si ale zamilujete.
4 ks kuřecích prsou
50 g balkánského sýra
50 g eidamu
250 g čerstvého špenátu
2 stroužky česneku
200 ml bílého vína
hrst plátků mandlí
olej
sůl, pepř
Kuřecí prsa omyjte a osušte. Střed prořízněte tak, aby vznikla uvnitř kapsa.
Maso osolte a opepřete ze všech stran, i uvnitř kapsy. Dovnitř vetřete prolisovaný česnek.
Špenát vsypte do cedníku a spařte ho vroucí vodou.
Balkánský sýr a eidam nastrouhejte a smíchejte dohromady.
Sýrem vyložte vzniklou kapsu a přidejte i špenát a plátky mandlí. Pokud budou suroviny špatně držet uvnitř, můžete kapsu zpevnit pomocí párátka.
Na pánvi rozehřejte olej a pomalu v něm smažte kuře kůží dolů.
Až bude kůže zlatavá a křupavá, kuřecí prsa otočte. Poté pár minut restujte.
Podlijte maso vínem, přiklopte a nechte asi 15 minut dusit. V případě potřeby ještě podlijte vodou.
Kuřecí kapsy podávejte s opečenými bramborami.
Více informací
Více informací
© 2019 Tesco Stores ČR a.s.