Recepty Předkrmy Kváskový chléb

Ingredience

Na kvásek
2 lžíce žitného kvásku (z ledničky)
130 g žitné mouky
130 ml vody
Těsto
300 g chlebové pšeničné mouky
300 g hladké mouky
300 ml vody (nebo syrovátky)
1 lžička mletého kmínu
2 lžičky soli

Postup přípravy

1

Kvásek smícháme s vodou a moukami a necháme půl hodiny odpočívat. Uhněteme nejlépe v robotu asi 10 minut a necháme hodinu odpočívat. Pak vyndáme těsto na vál a přeložíme.

2

Těsto rozprostřeme a pravý konec položíme na levý, spodní na horní, zase rozprostřeme, přeložíme pravý konec na levý a horní na spodní a necháme hodinu kynout.

3

Překládání opakujeme po hodině třikrát a pak stočíme bochník a dáme do ošatky kynout na 24 hodin do ledničky.

4

Rozpálíme troubu na 250°C a pečeme v zapařené troubě 15 minut, pak troubu vyvětráme a nastavíme na 220°C a pečeme 10 minut a pak na 200°C asi 15 minut. Hotový bochník na poklep zvoní.

5

Upečený chlebavyndáme na mřížku a necháme vychladnout alespoň 4 hodiny.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3