Tyto webové stránky již nejsou optimalizovány pro Mozilla 5.0.
Obsah webových stránek se nemusí zobrazovat správně nebo mohou být omezeny některé funkce.
Nejlepšího zážitku dosáhnete, když použijete jeden z následujících prohlížečů:
Droždí a lžičku cukru rozetřete v misce na kaši. Přilijte vlažné mléko, přidejte lžíci mouky, promíchejte a nechte stát na teplém místě. Kvásek by měl vzejít a pokrýt se hustou pěnou (nevzejde-li, vyčkejte pár minut; pokud to nepomůže, udělejte kvásek nový).
Prosátou mouku smíchejte s cukrem a solí. Uprostřed mouky udělejte důlek, vlijte do něj kvásek, mléko a žloutky.
Vytvořte těsto a hodně ho propracovávejte, přibližně 15 minut, než se na těstě objeví bubliny. Těsto přikryjte utěrkou a nechte na teplém místě po dobu 2 - 4 hodin vykynout. Čím dýl, tím líp. Po každé hodině těsto vždy znovu propracujte.
Vykynuté těsto vyklopte na poprášený vál. Rozválejte na centimetrový plát. Rozkrájejte na čtverce 6x6 cm.
Do středu každého kousku dejte vrchovatou lžičku švestkových povidel. Vytvořte šáteček/buchtičku a vložte na vymazaný plech. Omastěte.
Vložte do trouby vyhřáté na 180°C. Než pekáč vložíte do trouby, nechte buchtičky kynout ještě asi 15 minut. Pečte dozlatohněda.