Recepty Dezerty Kynuté knedlíky se švestkami

Ingredience

500 g hrubé mouky
250 ml mléka
1 kostka čerstvého droždí
2 lžíce krystalového cukru
1 vejce
1 špetka soli
švestky

Postup přípravy

1

Nejprve si připravíme kvásek. Do menšího kastrůlku si dáme ohřát mléko, jen aby bylo teplé, vmícháme cukr, rozdrobíme droždí a necháme vzejít kvásek (asi 5–10 min). Navážíme si mouku, přidáme do ní špetku soli, kvásek a vajíčko. Ručně nebo v robotu vypracujeme hladká těsto, trvá to asi 10 min a necháme ho na teplém místě zhruba hodinu kynout. Poté už jenom vypracujeme knedlíky, které plníme švestkami nebo jiným sezonním ovocem a vaříme je na páře asi 10 min.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3