Linecké cukroví

Ingredience

500 g hladké mouky
2 vejce (1 celé a 1 žloutek)
250 g másla (změklého)
250 g moučkového cukru

Postup přípravy

1

Smícháme hladkou mouku s moučkovým cukrem a cukr s citronovou kůrou.

2

Do suché směsi přidáme vejce a máslo nakrájené na kousky.

3

Rukama nebo pomocí robotu vypracujeme hladké těsto, zabalíme ho do potravinové fólie a uložíme ho alespoň na 30 min do lednice.

4

Pomoučíme si pracovní plochu a vychlazené těsto vyválíme na tloušťku 4 mm.

5

Z těsta vykrajujeme požadované tvary a klademe jednotlivé kusy na pečicím papírem vyložený plech.

6

Cukroví pečeme v troubě předehřáté na 170 °C dozlatova.

7

Po vychladnutí slepujeme jednotlivé kousky marmeládou.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3