Recepty Hlavní jídla Ryby Losos na grilu s citronovými plátky

Ingredience

800 g lososových filetů
1 citron (1 lžíce šťávy)
8 plátků citronu
1 lžička mořské soli
1 špetka pepře
2 lžíce slunečnicového oleje
1 svazek kopru

Postup přípravy

1

Lososa očistíme, omyjeme a osušíme. Pinzetou jej zbavíme kostiček.

2

Připravené maso pokapeme citronovou šťávou a olejem. Přidáme nasekaný kopr, sůl a pepř.

3

Lososa obložíme plátky citronu a necháme v ledničce odležet asi hodinu.

4

Maso grilujeme na rozžhaveném grilu vyloženém alobalem.

5

Plátky citronu pokládáme střídavě na gril i na lososa, aby také získaly kouřový nádech.

6

Losos by měl být uprostřed lehce narůžovělý, proto jej negrilujeme příliš dlouho.

7

Servírujeme s pečivem nebo bramborami.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3