Recepty Hlavní jídla S masem Marinovaná krkovice na grilu s lehkým salátkem

Ingredience

4 plátky vepřové krkovice (marinované)
8 keříkových rajčat
1 bílá cibule
220 g čerstvé salátové směsi
100 g polníčku
1 citron
2 lžíce olivového oleje
sůl
mletý černý pepř

Popis

TIP 1: K létu patří nejen grilování, ale také osvěžující drinky. Melounové smoothie s mátou a okurkou je rychle hotové a chutná vážně skvěle!

TIP 2: Cítíte se po grilování těžce? Vyzkoušejte odlehčenou variantu hamburgerů a připravte si „nahý“ burger s hovězím masem a guacamole, který vás zasytí, aniž by vám sebral energii.

Postup přípravy

1

Než se pustíte do grilování, nechte maso 2 hodiny odležet mimo lednici v pokojové teplotě. (Maso není potřeba nijak dochucovat, je marinované.)

2

Grilovací mřížku potřete olejem, aby se maso nepřipékalo.

3

Plátky krkovice grilujte 6 minut z každé strany a poté je nechte pár minul odpočinou v hrnci pod pokličkou.

4

Mezitím se pusťte do přípravy salátu: Rajčata s cibulí nakrájejte a smíchejte v míse spolu s polníčkem a salátem. Vše dochuťte olivovým olejem, solí a pepřem.

5

Při servírování nandejte na talíř salát a na něj položte plátek grilovaného masa. Dle chuti můžeme maso zakapat olivovým olejem a citronovou šťávou.

Věděli jste, že...?
Krkovice na grilu je vždycky skvělá volba, díky svému vyššímu obsahu tuku si totiž zachová šťavnatost i po tepelné úpravě.

Přemýšlíte, jakou přílohu si krkovička na grilu zaslouží? Nic nezkazíte zeleninovým salátem, který krásně vyváží vyšší kalorický příjem z masa. A pokud si chcete dopřát, vyzkoušejte grilované brambory v alobalu.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3