Tyto webové stránky již nejsou optimalizovány pro Mozilla 5.0.
Obsah webových stránek se nemusí zobrazovat správně nebo mohou být omezeny některé funkce.
Nejlepšího zážitku dosáhnete, když použijete jeden z následujících prohlížečů:
Nejdříve si přichystáme dip. Všechny suroviny na něj smícháme, osolíme a opepříme a dáme do lednice odležet.
Kuřecí prsa potřeme olejem, posypeme chilli, mletou paprikou, kmínem, solí i pepřem a orestujeme je z obou stran na grilovací pánvi.
Nakrájíme si šalotku a nastrouháme sýr. Prsa sundáme z pánve a pokrájíme je na malé kousky. Ty promícháme se šalotkou a sýrem.
Směs nandáme na tortilly. Ty přendáme na gril a když se sýr začne rozpouštět, tortillu přehneme.
Quesadilly podáváme s dipem nebo guacamole.
Pochutnali jste si? Inspirujte se dalšími recepty na quesadilly – grilované quesadillas s kuřecími kousky, mexická quesadilla se zeleninovou salsou, mexická quesadilla s kuřecími prsy nebo vepřovou krkovicí a sýrem na grilu nebo kuřecí quesadilla se sýrem a paprikou.
Věděli jste, že...?
Průměrný Čech spořádá za rok téměř 27 kg kuřecího masa?
Oblíbené je zejména, protože není tak tučné jako ostatní masa, lehce se zpracovává a je chuťově skvělé.
Častým tématem jsou také nepopulární velkochovy, růstové hormony či antibiotika. V České republice je používání těchto hormonů a podobných chemických látek zakázáno. Mohou se použít jedině v případě, kdy je zvíře nemocné, tedy k léčebným účelům. Přibližně 65 % kuřecího masa, které se v tuzemsku prodává, pochází z českých chovů. Koupíte-li si tedy maso od české firmy, nemusíte se ničeho obávat.