Recepty Hlavní jídla S masem Mexická quesadilla s kuřecím masem a pikantním dipem

Ingredience

Quesadilla
4 tortilly
200 g kuřecích prsou
1 šalotka
200 g čedaru
1 špetka mleté papriky
1 špetka kmínu
1 špetka drceného chilli
sůl
mletý černý pepř
1 lžíce slunečnicového oleje
Pikantní dip
1 lžíce kečupu
½ lžičky drceného chilli
3 lžíce majonézy
3 lžíce zakysané smetany
sůl
mletý černý pepř

Postup přípravy

1

Nejdříve si přichystáme dip. Všechny suroviny na něj smícháme, osolíme a opepříme a dáme do lednice odležet.

2

Kuřecí prsa potřeme olejem, posypeme chilli, mletou paprikou, kmínem, solí i pepřem a orestujeme je z obou stran na grilovací pánvi.

3

Nakrájíme si šalotku a nastrouháme sýr. Prsa sundáme z pánve a pokrájíme je na malé kousky. Ty promícháme se šalotkou a sýrem.

4

Směs nandáme na tortilly. Ty přendáme na gril a když se sýr začne rozpouštět, tortillu přehneme.

5

Quesadilly podáváme s dipem nebo guacamole.

Pochutnali jste si? Inspirujte se dalšími recepty na quesadilly – grilované quesadillas s kuřecími kousky, mexická quesadilla se zeleninovou salsou, mexická quesadilla s kuřecími prsy nebo vepřovou krkovicí a sýrem na grilu nebo kuřecí quesadilla se sýrem a paprikou.

Věděli jste, že...?

Průměrný Čech spořádá za rok téměř 27 kg kuřecího masa?

Oblíbené je zejména, protože není tak tučné jako ostatní masa, lehce se zpracovává a je chuťově skvělé.

Častým tématem jsou také nepopulární velkochovy, růstové hormony či antibiotika. V České republice je používání těchto hormonů a podobných chemických látek zakázáno. Mohou se použít jedině v případě, kdy je zvíře nemocné, tedy k léčebným účelům. Přibližně 65 % kuřecího masa, které se v tuzemsku prodává, pochází z českých chovů. Koupíte-li si tedy maso od české firmy, nemusíte se ničeho obávat.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3