Tyto webové stránky již nejsou optimalizovány pro Mozilla 5.0.
Obsah webových stránek se nemusí zobrazovat správně nebo mohou být omezeny některé funkce.
Nejlepšího zážitku dosáhnete, když použijete jeden z následujících prohlížečů:
Pořádná omáčka ke steaku, to je jako třešnička na dortu. A kdo si na omáčky moc nepotrpí, určitě musí vyzkoušet bylinkové máslo.
Omáčka z koření čtyř barev: Nakrájenou šalotku smažíme na pánvi na rozteklém másle. Přidáme pepř a necháme rozvonět. Zalejeme smetanou na vaření a zredukujeme.
Houbová omáčka: Žampiony nakrájíme na kousky a cibuli nadrobno. Rozpustíme na pánvi máslo a osmahneme cibulku. Přidáme mouku a osmažíme dorůžova. Zalijeme smetanou, přidáme nakrájené žampiony, bobkový list, dochutíme solí a pepřem a vše povaříme. Tip: Místo na másle můžeme připravit omáčku na výpeku ze steaku.
Brusinková omáčka: Rozpustíme máslo na pánvi a přidáme brusinky nebo marmeládu, hřebíček a mícháme, dokud směs neztuhne. Vybereme hřebíček a omáčku dochutíme dle vlastních preferencí. Můžeme ji i rozmixovat.
Švestková omáčka: Necháme na pánvi rozpustit máslo, přidáme džem a také ho rozpustíme. Přidáme smetanu ke šlehání, špetku skořice a vaříme do ztuhnutí.
Bylinkové máslo: Necháme změknout máslo. Mezitím nakrájíme bylinky. Můžeme zvolit i jiné druhy než jsou v ingrediencích, záleží na preferencích. Smícháme máslo s bylinkami, přidáme sůl, citronovou šťávu. Dáme do misky a přikryjeme potravinářskou fólií. Necháme v lednici alespoň 3 hodiny. Tip: Bylinkové máslo lze umístit do cukrářských formiček na čokoládu nebo na led. Pak už jen můžeme sledovat, jak se krásně vytvarované máslo roztéká na steaku. Můžete ho také použít na brambory.