Recepty Dezerty Pečené Panna cotta s lesním ovocem

Ingredience

¾ sáčku želatiny (dortové)
250 ml smetany ke šlehání (33%)
20 g krupicového cukru
mražená ovocná směs (lesního ovoce)
balzamikový krém s pomerančovo-citronovou příchutí

Postup přípravy

1

Do mističky nalijeme trochu vody - cca 2 polévkové lžíce a vsypeme želatinu.

2

Necháme cca 5 min odstát, aby želatina vodu absorbovala.

3

Smetanu ke šlehání vlijeme do hrnce spolu s cukrem a zahříváme na středním plameni.

4

Za občasného promíchání necháme přijít k varu. Přidáme želatinu a cca 2 min povaříme, aby se želatina rozpustila.

5

Směs poté vlijeme do nachystaných formiček, my jsme použili klasické keramické, ze kterých jsme panna cottu následně vytřepali.

6

Dáme na pár hodin chladit, aby se panna cotta zpevnila a pár minut před podáváním mističky vyndáme z lednice a vyklopíme.

7

Ovoce jsme použili mražené a rozehřáli ho v hrnci.

8

Dle chuti osladíme, přidáme cca 1-2 čajové lžičky balzamikového bilého krému, zamícháme a necháme trochu vychladnout.

9

Potom ovoce nandáme na panna cottu a máme hotovo.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3