Recepty Hlavní jídla S masem Pečená kachna se zelím a bramborovým knedlíkem

Ingredience

1 celá kachna (menší)
1 červené zelí (sterilované)
1 cibule
50 g másla
1 lžíce kachního sádla
hladká mouka
1 špetka soli
1 špetka pepře
krystalový cukr
bílý vinný ocet
celý kmín
1 balení směsi na bramborové knedlíky

Postup přípravy

1

Očištěnou kachnu naporcujte a vložte do pekáče. Osolte, opepřete a posypte kmínem.

2

Přidejte máslo, podlijte troškou vody a dejte péct v zaklopeném pekáčku na 180°C asi 50 minut.

3

Poté víko pekáče odklopte a dopečte kachnu do křupava, asi 30 minut.

4

Nadrobno nakrájenou cibuli osmahněte na sádle. Přidejte zelí a kmín, duste do změknutí.

5

Dochuťte dle potřeby solí, pepřem, cukrem a octem. Zaprašte moukou a povařte.

6

Podávejte s bramborovým knedlíkem připraveným dle návodu.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3