Recepty Dětská jídla Hlavní jídla Polentové noky s gorgonzolou a slaninou

Ingredience

250 g kukuřičné polenty (instantní)
150 g gorgonzoly
100 ml mléka
anglická slanina
1 lžíce olivového oleje
sůl

Postup přípravy

1

Polentu uvaříme podle návodu v osolené vodě a necháme ji na chvilku vychladnout. Z vychladlé polenty tvoříme rukou nebo lžičkou malé noky. Noky pak vhodíme na pánev a na lžíci oleje je opečeme dozlatova.

2

Mezitím si v hrnci rozehřejeme mléko, přidáme gorgonzolu a mícháme, dokud se sýr nerozpustí.

3

Hotovou omáčkou pak přelijeme noky, posypeme opečenou slaninkou a podáváme.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3