Recepty Hlavní jídla S masem Rajčatová omáčka na špagety s cuketou

Ingredience

400 g loupaných rajčat
1 cuketa (menší)
1 červená cibule (menší)
1 stroužek česneku
1 lžička krystalového cukru
olivový olej
čerstvá bazalka
sůl
špagety nebo jiné oblíbené těstoviny

Popis

Už žádné špagety s kečupem. Připravte si rychlou, ale poctivou rajčatovou omáčku, kterou využijete i jako základ do dalších jídel.

Postup přípravy

1

V pánvi rozehřejeme trochu olivového oleje. Na něm necháme zesklovatět cibuli pokrájenou nadrobno a česnek. Přidáme pokrájenou cuketu na kousky a krátce ji osmahneme.

2

K obsahu pánve přidáme loupaná rajčata. Omáčku dochutíme bazalkou, cukrem a solí a necháme probublávat 5-7 minut.

3

Uvaříme si špagety podle návodu na obalu.

Tipy pro vylepšení a variace rajčatové omáčky

Chcete posunout chuť vaší rajčatové omáčky na novou úroveň? Zkuste přidat špetku chilli! Omáčka získá okamžitě pikantnější a zajímavější chuť, která potěší dospělé chuťové buňky. Mějte však na paměti, že s chilli se vytrácí její dětská univerzálnost – pro malé strávníky už nemusí být tak atraktivní.

Pokud chcete omáčku doplnit ještě o zdroj bílkovin, sáhněte po:

  • Kuřecích kouscích: Předem osmažené nebo vařené kuřecí maso nakrájené na menší kousky přidejte do omáčky na posledních pár minut prohřátí.
  • Nakrájené mozzarelle: Čerstvá mozzarella nakrájená na kostičky se v teplé omáčce lehce rozpustí a dodá jí krémovost.
  • Čočce nebo cizrně: Pro vegetariánskou variantu bohatou na bílkoviny můžete přidat uvařenou čočku nebo cizrnu.

 

5 omáčkových receptů, když nemáte chuť na rajčatovou omáčku:

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept