Recepty Hlavní jídla Těstoviny Rajčatová omáčka na těstoviny s čerstvým tymiánem

Ingredience

200 g krájených rajčat v rajčatové šťávě
½ bílé cibule
5 cherry rajčat
5 ks žlutých cherry rajčat
2 snítky tymiánu
1 dcl zeleninového bujónu
extra panenský olivový olej
sůl
mletý černý pepř

Popis

TIP: Rajčatovou omáčku si připravte s oblíbenými těstovinami dle chuti.

Postup přípravy

1

Cibuli oloupeme a polovinu nakrájíme nadrobno. Česnek oloupeme, zbavíme klíčku a nasekáme jej na tenké plátky.

2

Na pánvi si rozehřejeme extra panenský olivový olej, přidáme cibuli a orestujeme.

3

Červená a žlutá cherry rajčátka překrájíme, lístky tymiánu otrháme od tvrdých stonků a nasekáme.

4

Rajčátka přidáme do pánve a orestujeme.

5

Přidáme konzervovaná rajčata, osolíme a opepříme.

6

Přilijeme 1 dcl zeleninového vývaru a dochutíme tymiánem.

7

Oblíbené těstoviny uvařené dle návodu pokapeme olivovým olejem. Přidáme připravenou omáčku a dozdobíme snítkou tymiánu.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3